maanantai 20. helmikuuta 2017

Minun elämäni

Hei, olen Maija. Asun Ahteella, mikä on kiva paikka asua, koska täällä on kavereita. Meidän perheeseen kuuluvat Sampo-isä, Reeta-äiti, Laura, Martta, Hanna, Jaako, minä, Oiva, Olga ja Aatto. Laura, Martta ja Hanna ovat isosiskojani, Jaako isoveli, Aatto ja Oiva pikkuveljiä ja Olga on pikkusisko. Kotona on parasta se, kun saa lomilla nukkua pitkään ja kun saa asua kotona.

Käyn Ahteen koulun 3-luokkaa. Meillä on kiva opettaja ja kiva luokka. Meitä opettaa Minna. Hän on tosi kiva ja rento, ja välillä myös vähän tiukka, mutta se kuuluu asiaan. Lempiaineeni koulussa ovat liikunta, musiikki, kuvaamataito ja matematiikka. Lempiruokani koulussa on makaroonilaatikko, kasvissosekeitto, riisipuuro ja spagetti. Kotona pottumuusi on herkkua.

Pidän paljon eläimistä. Lempieläimeni ovat hevonen, koira, kissa, lehmä ja lammas. Haluaisin, että meillä olisi hevonen, jotta voisin ratsastaa joka päivä. Meillä on lehmiä, ja navetalla kaksi kissaa. Niiden nimet ovat Make ja Kake. Ne muuttivat meille Haapavedeltä.

Harrastan pianonsoittoa. Luen myös paljon kirjoja. Tykkään pitkistä ja jännittävistä kirjoista. Lempikirjasarjani on Nummelan ponitalli. Pidän myös muista hevoskirjoista ja tietokirjoista. Pidän paljon väreistä, eniten mustasta, luonnonvalkoisesta, sinisestä, vihreästä, turkoosista, oranssista ja punaisesta.

Minä tykkään olla paljon ulkona ja metsissä. Metsistä on kiva etsiä käpyjä ja hienoja oksia. Meidän kodin lähellä on tosi paljon metsää. Leikin myös paljon keppihevosilla, pompin trampoliinilla, pelataan jalkapalloa omalla jalkapallokentällä, ja paljon muuta. Lempivuodenaikojani ovat kesä ja talvi. Kesä siksi, koska on niin lämmin ja talvi siksi, koska saa tehdä lumiukkoja.

Haluan toivottaa onnea 100-vuotiaalle Suomelle ja 150-vuotiaalle Nivalalle. :)

Maija Ylikoski

1 kommentti:

  1. Hyvä, hyvä Maija! Lue vaan paljon ja kirjoittele välillä. Se, jos mikä on kehittävä harrastus nuorelle aikuisuuttakin varten!

    VastaaPoista